lucie

DSC_0034  DSC_0386 DSC_0245DSC09612-1

 

Als kind danste ik al graag. Bij mijn opa en oma tussen de schuifdeuren en later op mijn eigen zolderkamer en op de talrijke schoolfeesten. Het gaf me toen al een gevoel van vrijheid en het gevoel van jezelf op een bepaalde manier te kunnen uitdrukken. De muziek en de dans gaven me soms troost, maar gaven me meestal veel energie en een goed gevoel. En dat doet biodanza nu ook.

Biodanza heeft mij tevens erg geholpen bij het weer op de been komen na een burnout.

Vier  maanden nadat ik in 2004 thuis kwam te zitten, kwam ik in contact met biodanza. Na een dag gedanst te hebben wist ik het …… dit is wat voor mij. En dat was en is het ook …. biodanza is de dans van mijn leven!

Door biodanza kreeg ik weer contact met mezelf, leerde ik mezelf beter kennen, leerde ik mijn grenzen kennen en aangeven en kon ik mijn hoofd (even) leegmaken. Maar het bracht me niet alleen de verbinding met mezelf, maar ook met anderen en alles om me heen. Ik heb door biodanza dingen losgelaten, nieuwe inzichten gekregen, nieuwe mensen ontmoet en nieuwe vrienden en vriendinnen gekregen. Een heel waardevol geschenk!!

Ook toen in 2011 borstkanker bij mij werd geconstateerd was biodanza een heel waardevol geschenk. Vier weken na mijn operatie was ik alweer aanwezig bij een biodanzaweekend. Het was voor mij zo belangrijk om bij dit weekend (met als thema stem en percussie) aanwezig te zijn. Om een weekend uit mijn hoofd te zijn en mijn lijf weer te voelen. Om de sfeer en de muziek te ervaren en te voelen, en weer contact met mijn collega’s te hebben. Ook al had ik het weekend geen stap kunnen dansen, dan was het aanwezig zijn al voldoende geweest. En je wilt het geloven of niet … ik heb bijna alles tijdens dit weekend mee kunnen doen.

Wat ook belangrijk was in deze periode, was dat ik tijdens de biodanzaworkshops gewoon Lucie was, die toevallig borstkanker had, en niet Lucie de patiënt. Ook na de bestralingen was biodanza heel belangrijk. Ik leerde mijn lichaam weer te vertrouwen, kwam weer in beweging. Ik heb aan den lijve ondervonden wat muziek en beweging met je doet en dat was heel veel.

En net zoals tijdens mijn burnout gaf het dansen mij in deze periode rust. Ik kon en mocht ontspannen, mezelf zijn met alles wat er was.

Omdat ik ervaren heb en nog steeds ervaar wat biodanza met mij doet, is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen mee te nemen op een ontdekkingsreis om samen in beweging te komen. Een ontdekkingsreis naar henzelf door middel van muziek, bewegen, contact en ervaren. Want biodanza opent deuren om in balans te komen, je potentieel te ontdekken en je in contact met je levenskracht te brengen. Maar ook om expressie te geven aan wat je van binnen voelt, om in contact te zijn met jezelf, de ander en alles om je heen. 

 

 

Ik ben lid van de:

  • VBN (Vereniging Biodanzadocenten Nederland)
  • IBF (International Biocentric Federation)

en heb me gespecialiseerd in:

  • Biodanza met kinderen (bij Alejandro Balbi Toro en bij Monica Turco)
  • Biodanza voor ouderen (bij Nadia Costa Robin)
  • Biodanza voor organisaties (bij Carlos Garcia)
  • Identiteit en de 4 elementen (bij Sergio Cruz)
  • Identiteit en zelfwaardering (bij Helene Levy Benseft)
  • Het voorgevoel van de engel (bij Nadia Costa Robin)
  • Boom van verlangens (bij Helene Levy Benseft)
  • Biodanza: muziek, stem en percussie (bij Sergio Cruz)

Sinds maart 2016 ben ik ook didactisch Biodanzadocent en bevoegd om supervisie en begeleiding aan Biodanzastudenten en schoolweekenden op Biodanzascholen wereldwijd te geven.

 

 

agenda

wekelijkse groep

Wil je graag ontdekken wat biodanza voor jou kan betekenen?
Heb jij zin om samen in beweging te komen, te dansen en zo samen op ontdekkingsreis te gaan? Geef je dan op voor de wekelijkse groep en/of introductielessen!

Instromen in de wekelijkse groep kan nog steeds.


verdiepingsdag(en)

overige activiteiten

logo

hanger-kleur-groot

Deze cirkel van mensen symboliseert de verbinding. Net zoals we in Biodanza verbonden zijn of raken met elkaar. Een verbinding vanuit ons hart met mensen met verschillende achtergronden, elk met hun eigen kleur.
Lees meer over de betekenis van het logo.

Stadspas Nieuwegein & U-pas

dans Biodanza is aangesloten bij de Stadspas Nieuwegein &
de U-pas

Button_Website_Aanbieders

IBF / VBN

dans Biodanza is aangesloten bij de IBF (International Biocentric Federation) en de VBN (Vereniging Biodanzadocenten Nederland).

LogoBiodanzaTMRidotto

lid vbn logo

biodanza

Leren dat leven een kunst is
Het lichaam opnieuw ontdekken
Het terugvinden van je hart
Je eigen talenten ten diepste ontwikkelen
De ware menselijke kwaliteit hervinden
Dat is BIODANZA!

- Rolando Toro -

Overige agenda-info