hoe werkt muziek?

 

In het programma ‘De wereld draait door’ van vrijdag 11 april 2014, werd aan de hand van het populaire nummer ‘Happy’ van  Pharrell Williams uitgelegd wat muziek en ook het kijken naar iemand die danst, met je kan doen. Precies waar we in Biodanza mee werken!

Waarom worden we blij van ‘Happy’? Waarom willen we het liedje blijven horen? En waarom blijft het zo in je hoofd hangen? Neuropsycholoog Erik Scherder legt het uit.

Hij vertelt o.a. over spiegelneuronen (de reden dat we de dansen laten zien). Rolando Toro wist dit al 40 jaar geleden dat het zo werkte, maar onlangs is het pas aangetoond in wetenschappelijk onderzoek.

P.S. En bij dansen en aanraking komen endorfinen en oxytocine vrij. Hierdoor vuren de spiegelneuronen nog feller.

door: Frank Hanssen, Biodanzacollega


Erik Scherder heeft nog meer interessante lezingen over muziek en de werking van de hersenen gegeven.

 

 

 

wat is biodanza?           hoe werkt biodanza?          wie was Rolando Toro?

agenda

wekelijkse groep

Ik volg met dans Biodanza het corona-protocol. Binnen dit protocol ziet biodanza er heel anders uit. Door de huidige regels moet ik het aanbod van dansen zo aanpassen dat ik het geen biodanza meer kan noemen. Daarom heb ik mijn pijn in mijn hart besloten op dit moment geen biodanza aan te bieden.
Mocht je geïnteresseerd zijn in biodanza in Nieuwegein, neem dan contact met me op. Zodat ik je op de hoogte kan houden van de ontwikkelingen en een nieuwe start.

 

verdiepingsdag(en)

 

overige activiteiten

 

Overige agenda-info

logo

hanger-kleur-groot

Deze cirkel van mensen symboliseert de verbinding. Net zoals we in Biodanza verbonden zijn of raken met elkaar. Een verbinding vanuit ons hart met mensen met verschillende achtergronden, elk met hun eigen kleur.
Lees meer over de betekenis van het logo.

Stadspas Nieuwegein & U-pas

dans Biodanza is aangesloten bij de Stadspas Nieuwegein &
de U-pas

Button_Website_Aanbieders

IBF / VBN

dans Biodanza is aangesloten bij de IBF (International Biocentric Foundation) en de VBN (Vereniging Biodanzadocenten Nederland).

LogoBiodanzaTMRidotto

lid vbn logo

biodanza

Leren dat leven een kunst is
Het lichaam opnieuw ontdekken
Het terugvinden van je hart
Je eigen talenten ten diepste ontwikkelen
De ware menselijke kwaliteit hervinden
Dat is BIODANZA!

- Rolando Toro -