wat is Biodanza?

 

Biodanza nodigt je uit om in beweging te komen, om samen op ontdekkingsreis te gaan. Een ontdekkingsreis naar jezelf. Biodanza is het herontdekken van jezelf door middel van muziek, beweging, contact en ervaren, het is de dans van het leven.

Biodanza betekent letterlijk de dans van het leven en is een goed gefundeerd systeem voor gezondheid, integratie en persoonlijke ontwikkeling. Dit systeem is in de jaren zestig ontwikkeld door professor Rolando Toro Araneda uit Chili en sindsdien wereldwijd verder door hem en anderen ontwikkeld en verspreid.

Biodanza opent deuren om in balans te komen, jouw potentieel te ontdekken en je in contact met jouw levenskracht te brengen. Maar ook om expressie te geven aan wat jij van binnen voelt, om in contact te zijn met jezelf, de ander en alles om je heen. 

Dit alles doen we op de klanken van o.a. salsa, jazz, pop, klassieke, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. Hierdoor kom je op een ongedwongen manier weer in contact komen met jezelf, de ander en de groep.

De wekelijkse lessen vinden plaats in een vertrouwde groep, waarin je dansen doet in contact met jezelf en de ander. Respect en plezier zijn daarbij belangrijk. Iedereen kan de dansen doen vanuit de eigen mogelijkheden.
Het gaat hierbij niet om het leren van mooie (dans)passen of mooie bewegingen. Tijdens de workshop laat je je raken door de muziek en zet je dit gevoel daarna om in een dans, in jouw dans. Je voelt en danst dat wat binnenin je leeft. 

We beginnen de workshops met actieve dansen die de vitaliteit en vreugde stimuleren. In de tweede helft worden de dansen rustiger, zodat je lichaam ontspant en nieuwe energie kan opdoen. Om dit te bereiken wordt er tijdens het dansen niet gepraat. Op deze manier ontstaat er een heel oorspronkelijke manier van contact en verbinding. En krijgt je hoofd rust en geven we het lichaam de kans om nieuwe positieve ervaringen op te doen. 

Biodanza gaat over intens genieten van het moment. Als we in het hier en nu zijn, wordt het leven fantastisch en is elk moment vol van verrukking. Biodanza is eigenlijk een heropvoeding in liefde. – Rolando Toro Araneda –

 

Effecten

Doordat biodanza je (letterlijk) in beweging zet, is het een goede manier om aan je gezondheid en persoonlijke groei te werken. Al na één workshop zijn voor de meeste deelnemers duidelijke effecten merkbaar. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, durven meer te genieten van het leven en hebben meer energie. Het versterkt daarnaast ook het immuunsysteem, het zenuwstelsel en het functioneren van alle organen en werkt tevens preventief, stressverlagend en ontspannend.

Biodanza werkt door in je dagelijks leven. Je leert te voelen wat je doet en te doen wat je voelt. Het gezonde in jezelf wordt versterkt en aangemoedigd. De verbinding tussen denken, voelen en doen wordt hersteld. Je wordt gaandeweg spontaner, creatiever, vitaler en affectiever.

 

Je moed en je verlangen om te leven nemen toe. Je relatie met je partner, vrienden en ouders verbeteren. Je krijgt meer toegang tot liefde. Je creatieve vermogens nemen toe. Je hebt meer energie voor je werk en je studie. Je bent tevreden met jezelf en ziet de kwaliteit van je leven toenemen. – Rolando Toro –

 

Biodanza is opnieuw verliefd worden op het leven en zijn wie je in essentie bent.

Biodanza is voor jong en oud, man en vrouw, lenig of stram.

Biodanza is voor iedereen!!

 

 

 

hoe werkt biodanza?           hoe werkt muziek?           wie was Rolando Toro?

agenda

wekelijkse groep

Wil je graag ontdekken wat biodanza voor jou kan betekenen?
Heb jij zin om samen in beweging te komen, te dansen en zo samen op ontdekkingsreis te gaan? Geef je dan op voor de wekelijkse groep en/of introductielessen!

Instromen in de wekelijkse groep kan nog steeds.


verdiepingsdag(en)

overige activiteiten

Dit jaar wordt de Nationale Biodanzaweek van 13 t/m 21 april gehouden.

Daarom organiseer ik op woensdag 17 april ik een Open Biodanza-avond, waarbij iedereen die (opnieuw) wil kennismaken met Biodanza van harte welkom is. Je bent van harte welkom. Meer info.

logo

hanger-kleur-groot

Deze cirkel van mensen symboliseert de verbinding. Net zoals we in Biodanza verbonden zijn of raken met elkaar. Een verbinding vanuit ons hart met mensen met verschillende achtergronden, elk met hun eigen kleur.
Lees meer over de betekenis van het logo.

Stadspas Nieuwegein & U-pas

dans Biodanza is aangesloten bij de Stadspas Nieuwegein &
de U-pas

Button_Website_Aanbieders

IBF / VBN

dans Biodanza is aangesloten bij de IBF (International Biocentric Federation) en de VBN (Vereniging Biodanzadocenten Nederland).

LogoBiodanzaTMRidotto

lid vbn logo

biodanza

Leren dat leven een kunst is
Het lichaam opnieuw ontdekken
Het terugvinden van je hart
Je eigen talenten ten diepste ontwikkelen
De ware menselijke kwaliteit hervinden
Dat is BIODANZA!

- Rolando Toro -

Overige agenda-info