wat is Biodanza?

 

Biodanza is het herontdekken van jezelf door middel van muziek, beweging, contact en ervaren.

Dit doen we op de klanken van o.a. salsa, jazz, pop, klassieke, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. Hierdoor kom je op een ongedwongen manier weer in contact komen met jezelf, de ander en de groep.

Biodanza betekent letterlijk de dans van het leven en is een goed gefundeerd systeem voor gezondheid, integratie en persoonlijke ontwikkeling. Dit systeem is in de jaren zestig ontwikkeld  door professor Rolando Toro Araneda uit Chili en sindsdien wereldwijd verder door hem en anderen ontwikkeld en verspreid.

Omdat je vanuit je gevoel beweegt, gaat het bij Biodanza niet om het leren van mooie (dans)passen of mooie bewegingen. Bij Biodanza laat je je raken door de muziek en zet je dit gevoel daarna om in een dans, in jouw dans. Je voelt en danst dat wat binnenin je leeft. Het gaat om voelen, ervaren, genieten en volledig in het hier en nu zijn. Je komt in contact met jezelf, met de ander en met de groep.

Het gaat er om wie je werkelijk bent en wat je wilt in je leven. De muziek, de dans en het contact met de andere mensen in de groep helpen je dit te ontdekken Met andere woorden … je danst je leven!

Om dit te bereiken wordt er tijdens het dansen niet gepraat. Op deze manier ontstaat er een heel oorspronkelijke manier van contact en verbinding.

 

Biodanza gaat over intens genieten van het moment. Als we in het hier en nu zijn, wordt het leven fantastisch en is elk moment vol van verrukking. Biodanza is eigenlijk een heropvoeding in liefde. – Rolando Toro Araneda –

 

Effecten

Doordat Biodanza je (letterlijk) in beweging zet, is het een goede manier om aan je gezondheid en persoonlijke groei te werken. Al na één workshop zijn voor de meeste deelnemers duidelijke effecten merkbaar. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, durven meer te genieten van het leven en hebben meer energie. Het versterkt daarnaast ook het immuunsysteem, het zenuwstelsel en het functioneren van alle organen en werkt tevens preventief, stressverlagend en ontspannend.

Biodanza werkt door in je dagelijks leven. Je leert te voelen wat je doet en te doen wat je voelt. Het gezonde in jezelf wordt versterkt en aangemoedigd. De verbinding tussen denken, voelen en doen wordt hersteld. Je wordt gaandeweg spontaner, creatiever, vitaler en affectiever.

 

Je moed en je verlangen om te leven nemen toe. Je relatie met je partner, vrienden en ouders verbeteren. Je krijgt meer toegang tot liefde. Je creatieve vermogens nemen toe. Je hebt meer energie voor je werk en je studie. Je bent tevreden met jezelf en ziet de kwaliteit van je leven toenemen. – Rolando Toro –

 

Biodanza is opnieuw verliefd worden op het leven en zijn wie je in essentie bent.

Biodanza is voor jong en oud, man en vrouw, lenig of stram.

Biodanza is voor iedereen!!

 

agenda

wekelijkse groep

  • 12 juni - let's dream, let's fly (vervolg)
  • 19 juni - go with the flow
  • 26 juni - go with the flow (vervolg)
  • 3 juli - the 4 elements together
  • 10 juli - feestelijke afsluiting seizoen

Overige agenda-info

Open Biodanza avond op 17 april

In de week van 17 april is vieren we in Nederland de Nationale Biodanzaweek. 
Ik nodig je uit om op woensdagavond 17 april samen het leven te vieren. 

Meer info over deze Open Biodanza Avond

logo

hanger-kleur-groot

Deze cirkel van mensen symboliseert de verbinding. Net zoals we in Biodanza verbonden zijn of raken met elkaar. Een verbinding vanuit ons hart met mensen met verschillende achtergronden, elk met hun eigen kleur.
Lees meer over de betekenis van het logo.

Stadspas Nieuwegein & U-pas

dans Biodanza is aangesloten bij de Stadspas Nieuwegein &
de U-pas

Button_Website_Aanbieders

IBF / VBN

dans Biodanza is aangesloten bij de IBF (International Biocentric Foundation) en de VBN (Vereniging Biodanzadocenten Nederland).

LogoBiodanzaTMRidotto

lid vbn logo

biodanza

Leren dat leven een kunst is
Het lichaam opnieuw ontdekken
Het terugvinden van je hart
Je eigen talenten ten diepste ontwikkelen
De ware menselijke kwaliteit hervinden
Dat is BIODANZA!

- Rolando Toro -